dimarts, 9 d’octubre del 2012

Reflexió lectura


La Lectura que ens hem llegit de Manuel Area, "Sociedad de la Información, tecnologías digitales y educación", fa un anàlisis de quins són els nous reptes educatius en el nou context social, econòmic i cultural en el que ens trobem avui en dia. En aquest context, les tecnologies de la informació formen part del dia a dia de les persones i avancen ràpidament. Vivim en un món en constant canvi al que em de adaptar-nos per no quedar estancats i enrere.

Internet s'ha convertit en la major font d'informació a la que tenim accés immediat. És per això, que el seu correcte ús pot ser un gran benefici en l'àmbit educatiu. Avui en dia, des de ben petits, els infants aprenen a utilitzar tot tipus d'aparells i també ordinadors amb Internet. Em de ser conscients de les grans avantatges que això suposa i aprofitar-ho. Per això, nosaltres com a docents (o futur docents) tenim la obligació de formar-nos en aquest aspectes per exprimir al màxim les seves possibilitats. L'ús de les noves tecnologies permetrà als alumnes ser més autònoms, cercant, analitzant i seleccionant la informació oportuna.
Existeixen alguns desavantatges com la perduda de la privacitat, els errors en el ordinadors, la informació errònia  que circula per la red (per això hem d'aprendre a ser crítics) i la gran velocitat en que la tecnologia avança.

Tot i que crec que és important l'ús de les noves tecnologies en l'àmbit educatiu, crec que no hi ha que deixar de banda mai l'ús tradicional del paper, llapis i/o bolígraf ni dels llibres, ja que formen part de la nostra cultura i sembla que, amb tant avanç tecnològic, el deixen de banda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada