dijous, 22 de novembre del 2012

família-escolaA la nostra professió crec que és essencial una bona comunicació entre família i escola. Crec que l’escola a d’anar més enllà i s’ha apropar a l’entorn dels infant, al igual que ha de ser oberta i transparents, sobretot pels pares. De la mateixa manera, penso que el treballs amb les famílies és el més complicat de la nostra feina.

El món de les noves tecnologies de la informació i la comunicació ens obren un ventall de possibilitat per apropar-nos a les famílies. Moltes escoles utilitzen un bloc per a que els pares puguin veure el que fan els seus fills. Aquesta eina a més, permet que els pares puguin fer comentaris o expressar els seus dubtes o inquietuds. 

Com a educador, crec que moltes vegades els pares no tenen les eines, els recursos o simplement les idees de que fer amb els seus fill. És a dir, no saben quines activitats educatives poden fer amb els infants. Des d’aquest punt de vista, crec que tenim la responsabilitat a vegades d’educar al pares també. A partir d’aquesta idea, es van crear les escoles de pares entre altres. Crec que les noves tecnologies també ens poden ajudar en aquest món, passant mitjançant una web o un bloc, recursos, articles d’interès o inclús activitat educatives per fer amb els infants en el temps lliure, com per exemple caceres de tresors o altres activitats similars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada